dilluns, 21 d’abril del 2008

73304-23-4153-6-96-8


En la darrera fira del còmic he redescobert al suís Thomas Ott gràcies a la seva ultima publicació "El Número 73304-23-4153-6-96-8" através d'ediciones La Cupula. La seva increïble capacitat narrativa junt amb el seu consolidat domini de la tècnica del grattage converteixen aquesta obra en un dels millors còmics que he vist darrerament.

I dic vist i no llegit ja que no utilitza diàlegs escrits ni onomatopeies, cosa que compensa amb un
gran domni de la narrativa de l'enquadrament. Un enquadrament sempre regular i rectangular que dona un caire molt cinematogràfic a cadascuna de les seves obres (Ott, a més d'estudiar art gràfic, també va estudiar 4 anys de cinema a Zurich).
Un toc cinematogràfic i accentuadament obscur (segur que coneix profundament els també obscurs i centreeuropeus Kafka, Munch, Giger...) no només pel tipus de temàtica terrorífica i de novela negra que tracta sino també per la tècnica del grattage o esgrafiat que utilitza. El grattage consisteix en dibuixar amb un punxó sobre unes làmines que al rascar-les es descobreix una capa de guix que hi ha sota d'una primera capa negre creant així línies blanques sobre un fons negre que sempre preval.

Color quasi sempre prevalent també en la seva vestimenta però no pas en la seva mentalitat que, contràriament al que podríem pensar, no és depressiva ni obscura ja que com ell mateix diu "només dibuixo el que em fa por".