dijous, 30 de desembre del 2010

BETAHAUS Berlin


Uns 10 anys enrere, en la realització d'algun dels projectes de simulació arquitectònica 3D que feiem amb en Roger, havia estat varis cops a l'espai La Cera al Carrer de la Cera de Barcelona on una colla d'arquitectes i dissenyadors compartien espai i experiències mentre realitzaven els seus petits-grans projectes en format autònoms. Una manera de treballar que ha evolucionat i que s'ha englobat en el concepte co-working.

Hi ha varis centres repartits principalment a algunes de les grans capitals creatives del globus,
però un dels espais que actualment sento més a parlar és l'espai Betahaus de Berlin (http://betahaus.de/). Un espai creat el 2008 per una colla de professionals autònoms que cercaven un espai per treballar junts i que al no trobar-lo van decidir fundar-lo ells amb la possibilitat d'obrir-lo a d'altres professionals.

2 anys després, degut a la gran acceptació de la iniciativa el seu principal projecte professional ha passat a ser la gestió d'aquest espai del que han obert un clon a Hamburg i del que tenen previst obrir-ne d'altres a Colònia, Lisboa i Barcelona. Un interessantíssim concepte en expansió molt molt a tenir en compte en determinats projectes!